top of page
Etsi
  • Writer's pictureSusse Mäkinen

Päänkolautuksia ja kommelluksia

Kun mulla on puolen vuoden sisällä puhjennu tärykalvo, kolauttanu häntäluun ja kävelly kepeillä polven takia, ketään tuskin enää yllättyy tästä; onnistuin kolauttamaan itelleni aivotärähdyksen. En ensin aaellu käydä lääkärillä (koska "ei se kuitenkaan oo mitään vakavaa"), mutta pääsäryn, huimauksen ja huonon olon jatkuessa alko jo vähän pelottamaan. Hostellia vastapäätä on jonkinnäkönen poliklinikka ja menin sinne. Eka vastaantullu hoitaja ei puhunu saati ymmärtäny englantia, joten piti vähän soveltaa ja eleitä ja "ich head" -tyyppistä kieltä käyttäen selittää mitä oon vailla. Pian siihen sit tuliki koko paikan johtaja, joka ohjas mut englanninkieliselle hoitajalle. Pian selvis, että kyseises rakennukses hoidetaan vaan murtumia, ja sellasta mulla mitä todennäkösemmin ei olis. Mulle tarjottiin potilaskuljetusta oikeeseen paikkaan, ja muutaman perinteisen suomalaisen "eiku en haluu olla vaivaks, voin kävellä" -yrityksen jälkeen suostuin.

Pääsin lääkärille onneks melko nopsaan ja jouduin vastailemaan hirveesti yllättäviin muistikysymyksiin, tsekattiin silmät, poisluettiin kallon murtuman mahollisuus ja paineltiin päätä ja niskaa, että käykö kipeetä. Kyllähän se vähän kävi. Olin aatellu, että käyn vaan tarkastuttamassa ettei käyny pahemmin ja sit lähen kotiin lepäämään loppupäiväks. Noh, koska oon yksin reissussa eikä oo ketään herättelemässä yöllä niin jouduin jäämään yöks seurantaan. Seuraavana aamuna ehin jo innostuu, että kohta pääsee suihkun kautta kouluun. Enpä päässy, vaan sain infoa että jään vielä toiseks vuorokaudeks seurantaan. Selitystä en saanu, mikä tietysti sai ajattelemaan pahinta, mutta kyseessä oli ihan vaan varatoimenpide.

Muistakaa hyvät ihmiset eurooppalainen sairaanhoitokortti ja menkää lääkärille jos tuntuu että pitäis mennä. Missasin 3 päivää työharjottelua, mutta siellä oltiin ymmärtäväisiä ja vakuuteltiin etten jääny mistään paitsi - "health first". Silti harmittaa, eikä ihan niin vähääkään. Oishan sitä keksiny Saksassa paljon muutaki tekemistä, ku maata sairaalahuonees kaks vuorokautta. Kokemus se tämäki! Yks hoitsuista kerto innoissaan, miten on ollu Suomessa matkailemassa pari viikkoa.


10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page