top of page
Etsi
  • Writer's pictureSusse Mäkinen

HMT - Hochschule für musik und theater

Koska myös täällä oli vappupäivä vapaa, alotin työssäoppimisen vasta torstaina. Ensimmäinen ajatus kouluun sisälle astuessa oli "vau" ja toinen "tää muistuttaa Tylypahkaa". Esittelykierroksen jälkeen olin ihan varma, että tuun eksymään täällä ainaki kerran. Ja pari kertaa näin on jo käynykki; käytäviä ja portaita on miljoona, jotka kaikki vie joko yhteen samaan paikkaan tai ihan toiselle puolelle rakennusta. Vähän seikkailua arkeen!




Työtehtäviin kuuluu aikalailla mikä tahansa: tähän mennessä oon korjannu shukoja, leikelly kalvoja, siirrelly soittimia luokasta toiseen, rakentanu orkesterille risereita, purkanu pieniä valosettejä, kasannu sekä purkanu mikkisetit äänityksiä varten, siivonnu valovaraston... Mulla on seurana täällä "työssäoppimassa" oleva Philipp, sekä välillä on ollu myös muita oppilaita. Aika vapaasti saadaan touhuta omaan tahtiin. Työaika on 8-16.30. HMT:ssä ollaan lähinnä keskitytty valaistukseen, ja valokalustus on kaikki konventionaalista ja valotiskeinä on ETC:n element ja ADB:n phoenix. Tällä hetkellä suunnitteilla on liikkuvien hankinta jos/kun rahotus grandma3 -konsolia varten saadaan kuntoon. Äänihommiin tulee ulkopuolinen tekijä, vaikkakin studiopuolen opettaja varmasti osais miksauksissa ohjeistaa. Tällä hetkellä on ohjeilmoinnissa valot Bach festivalia varten, jollon en valitettavasti enää oo täällä harkassa. Todennäkösesti en siis tuu valotiskiin koskemaan muuten, ku huollon tai puhdistuksen muodossa. Mut se on ihan okei!




Lavan saa elektronisesti laskettua alemmas. Tässä kuvaa lavan alta, "konehuoneesta"

Oikeestaan vaan Philipp ja +muuta oppilasta, sekä yks opettajista/ohjaajista täällä puhuu englantia. Aika paljon saan kyselyä alan englanninkielisestä sanastosta ja oon päässy opettamaan näille sitä. Saksaa en vielä toistaseks oo oikeen oppinu, kun ei oo mitään pohjaa ko. kielelle. Jotain sanoja oon saanu poimittua, mutta harvaa niistä enää muistan.


11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page