top of page
Etsi
  • Writer's pictureSusse Mäkinen

"Etwas Besseres als den Tod findest du überall"

Ensimmäisen vapaapäivän kunniaks halusin lähtee vähän reissaamaan. Vaihtoehtojahan täällä on loputtomiin ja nähtävää riittäis. Aattelin alottaa iisisti ja lähtee suht. lähelle niin, että päiväreissu riittää eikä tarvii hommata majapaikkaa. Ja niinpä kohteeks valikoitu Bremen, joka on muuten myös oma osavaltionsa (johon toki kuuluu useita kaupunkialueita, Bremenin ollessa pääkaupunki).



Myös Bremen kuulu Hansaliittoon, ja kaupungin historia on melko mielenkiintonen. Se on mm. ollu Napoleonin vallan alla 4 vuotta ja täten ollu liitettynä Ranskan valtioon. Toisen maailmansodan aikana kaupunkiin kohdistu pommituksia (varsinki ns. teollisuusalueelle), mutta paljon vanhoja, historillisia rakennuksia säily. Esimerkiks Bremenin tuomiokirkon rakentaminen on alotettu vuosien 1035-1072 paikkeilla.

Bremenin tuomiokirkko


Bremenissä on myös kuuluisa Bremenin soittoniekkojen (the town musicians of Bremen) patsas vuodelta 1951. Patsaan aasi, koira, kissa ja kukko on tuttuja Grimmin veljesten sadusta, johon moni on törmänny elämässään ainaki kerran. Patsasta hierasemalla uskotaan saavan hyvää onnea ja sen ympärillä pyöriki aikamoiset turistijoukot.



Eikä pidä unohtaa Schnoorin kaupunginosaa, joka on rakennettu 900-1000 vuosien välillä "kalastajien alueeksi", ja vielä nykyäänkin sieltä löytyy pieniä kujia käsityökauppoineen ja alkuperäisine, vanhoine rakennuksineen. Oi!





13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page